Pinord

D.O. Penedès

La zona

ZONA_PENEDES_PINORD 1ZONA_PENEDES_PINORD 2ZONA_PENEDES_PINORD 3

La superfície de vinya en el Penedès és de 26.000 hectàrees, amb una densitat de 2.300 a 3.000 ceps per hectàrea. Aquest territori s’extén al llarg de la costa mediterrània des de Martorell fins a Roda de Barà i es divideix en tres zones: el Penedès Superior, el Penedès Central i el Baix Penedès.

La influència del mar i del sol converteixen al Penedès Central i Baix, amb clima càlid i suau, en idoni per a cultivar les varietats blanques tradicionals com el Xarel·lo, el Macabeu i el Chardonnay, així mateix com les varietats negres com el Tempranillo, Cabernet Sauvignon o Merlot.

El Penedès superior és una zona més d’interior, que pot arribar fins als 800 metres d’altitud i on predomina el raïm blanc Parellada, juntament amb altres com Riesling, Gewürztraminer o Moscatell d’Alexandria així com les negres Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon o Pinot Noir.

En general, ens trobem davant unes terres profundes, sorrenques, argiloses i permeables, que retenen l’aigua de la pluja.

Com sol passar en les terres vinícoles de qualitat, al Penedès el sól és pobre en matèria orgànica i calcària.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

 

Registra't al Club Pinord

Pista: la vostra contrasenya és recomanable que sia almenys de 7 caràcters. Per a fer-la més robusta, feu servir lletres majúscules i minúscules, nombres i signes com ara ! " ? $ % ^ & ).

Indicador de robustesa
close

Identifica't al Club Pinord

Registra't | Heu perdut la contrasenya?

close